Golf muka tosikkojen peli

Huumoria ei koskaan ole liikaa, tässä huumorilla höystetyt pelimuodot

Jänis

Soveltuu pienelle ryhmälle, aluksi jokainen pelaaja panostaa sovitun summan tai muun potin. Voittaja saa itselleen koko potin. Pelin voittaa jänis jolla on ensimmäisenä neljä jalkaa, eli on kerännyt itselleen neljä reikävoittoa. Pelin säännöt ovat vapaasti sovellettavissa.

Kahvit tai kaljat

Tämä on tuttu monelle urheilun ystävälle, eli häviäjä ostaa muille pelaajille juomat. Vaihtoehtoisesti voidaan soveltaa esimerkiksi niin että kenen pallo osuu viimeisenä viheriölle, kenellä on puttilyöntejä eniten jne.

Narukilpailu

Narukisassa kilpailijoille jaetaan taitoihin suhteutettu määrä narua esimerkiksi 18 metriä narua/ 18 reikää. Pelin kuluessa narua saa käyttää oman pallon siirtoon, eli siirtää pois bunkkeista tai vain lähemmäksi reikää seuraavan lyönnin helpottamisesksi. Palloa voi siirtää niin kauan kuin narua on jäljellä. Tulokseksi lasketaan käytetty lyöntimäärä, käyttämättä jääneestä narusta ei saa hyvitystä.

Mikki Hiiri

Sunnuntaiksi sopiva yhdistelmäpeli. Kentälle mennään kolmen ryhmissä. Palkinto jaetaan sekä parhaalle ryhmälle että yksittäisstulokselle. Jokaiselle pelaajalle annetaan oma tuloskortti sekä ryhmälle yksi yhteinen tuloskortti, ryhmän kapteeni saa lisäksi punaisen pallon. Ryhmän jäsenistä jokainen pelaa kuusi valitsemaansa reikää punaisella pallolla ja tulokset merkitään ryhmän yhteiseen tuloskorttiin, sekä sillä hetkellä pelaavan omaan tuloskorttiin. Ryhmä putoaa välittömästi pois kisasta jos punainen pallo katoaa, mutta yksittäiskisassa pelaajat voivat jatkaa uudella pallolla.

Paraspallo

Reikäpeli tarvitsee kolme palloa sekä kolme pelaajaa. Tässä pelataan kaksi yhtä vastaan, yleensä

paras pelaaja joutuu pelaamaan yksin, voidaan myös arpoa. Kahden pelaajan paras reikätulos vastaan yksinpelaajan tulos.

Kilpailu kolmella mailalla

Tämä pelimuoto on hyvin opettavainen. Pelin alussa kilpailijat valitsevat itselleen kolme mailaa joilla pelaavat. Toisinan mailat valitaan pelaajan puolesta ja mailoiksi annetaan puukolmonen, rautakahdeksan ja putteri, haasteen tuo se, että mailoja täytyy käyttää luetellussa järjestyksessä riippumatta siitä onko kyseessä avauslyönti vai viheriöllä puttaus. Tämä peli on haastellinen ja laittaa golftaidot todelliseen testiin.

Scramble

Joukkueittain pelattava peli, joukkueissa on kolme tai neljä jäsentä. Osallistujat pyritään joko jakamaan tasavertaisiin joukkueisiin tai sitten suoritetaan jako arpomalla. Pelimuodoksi valitaan joko lyöntipeli tai sitten pistebogey. Kaikki lyövät aloituslyönnin, lyödyistä palloista valitaan parhaimmassa paikassa oleva pallo. Kesäsäännöillä pelatessa jatkolyönnit aloittaa se pelaaja jonka pallo valittiin jatkopeliin. Muut asettavat pallonsa mahdollisimman lähelle valittua palloa, josta lyövät omat lyöntinsä, palloa ei kuitenkaan saa asettaa lähemmäksi lippua kuin valittu pallo on. Ns. Talvisääntönä on, että jatkolyöntien lyöntijärjestys on vapaasti valittavissa. Jälleen kun kaikki ovat lyöneet omat pallonsa, valitaan taas parhaalla paikalla oleva pallo ja toistetaan edellä mainittu prosessi. Samalla kaavalla mennään reikään asti.

Epäkohta scramblessa on, jos joukkueeseen osuu joku todella hyvä pelaaja, tällöin hänen lyöntinsä on lähes aina se paras valittu lyönti ja se voi dominoida liikaa ryhmän tulosta ja tuntua toisista epäreilulta. Tämän vuoksi on kehitetty paranneltu muunnos scramblesta, jotta vältyttäisiin pahalta mieleltä ja voitaisiin keskittyä nauttimaan ilmasta ja pelistä.

Skini

Skiniä pelataan lyöntipelinä kahden – neljän pelaajan voimin. Pelissä kilpaillaan erikseen jokaisen reiän voitosta, voitettu reikä tuo pelaajalle yhden pisteen. Pisteiden arvoksi pelaajat voivat sopia esimerkiksi jonkin rahasumman. Pienimmällä lyöntimäärällä reiän suorittanut pelaaja voittaa kyseisen reiän kohdalle sovitun rahamäärän tai muun palkinnon. Jos jonkin reiän kohdalla päädytään tasatulokseen, eli samaan lyöntimäärään, pistettä ei jaeta vaan siirtyy seuraavalle reiälle jaettavaksi. Jos tasatuloksia sattuu useampi peräkkäin pistepotti kasvaa suureksi ja kilpailuvietti ja voittovietti pelaajilla kasvaa, potti jaetaan kun vihdoin joku saa yksin parhaan tuloksen. Amerikassa huippuammattilaiset pelaavat sponsoroitua ja televisioitua skiniä kymmenien jopa satojen tuhansien reikäpanoksilla.

Golfin ei siis tarvitse olla tylsää vaan hauskaa ja mielenkiintoista ajanvietettä, josta saattaa tienata itselleen joko kahvin, kaljan tai tukun rahaa tai sitten vain hyvän mielen ja uuden kokemuksen muistoihin.