Kaupungit, joissa pelataan golfia

Golfin ystäville on olemassa monia lomakohteita Euroopassa, joissa golf kuuluu aktiivisesti urheilukulttuuriin. Tässä on muutamia esimerkkejä kaupungeista, joissa pelataan golfia.

Rooma

Rooma on yksi maailman historiallisista kaupungeista. Kaupunki itsessäänkin on luonnollisesti kokemisen ja näkemisen arvoinen, mutta golfia harrastavan kannattaa myös varata hieman aikaa golfin pelaamiseen Roomassa.

Rooma ei ole vielä kovin tunnettu golfkohteena, mutta tästä huolimatta Rooman laitamilta löytyy hyviä golfmahdollisuuksia. Yksi esimerkki on Robert Trent Jonesin suunnittelema Marco Simone -kenttä, jossa tullaan pelaamaan Ryder Cup vuonna 2022, ja se onkin saanut tästä syystä monen golfharrastajan huomion.

Marco Simone -kentän ohella Roomasta löytyy myös muita kivoja kenttiä. Esimerkiksi kehätien varrella olevan Sheraton-hotellin yhteydessä on Parco di Medici -kenttä sekä keskustan liepeillä oleva Aqcuasanta Golf, joka on yksi Italian tunnetuimpia golfkenttiä.

Pitkälti yli sata vuotta toiminut golfklubi Aqcuasanta tarjoaa asiakkailleen elämyksellisen aikamatkan antiikin Roomaan, sillä pelaajat pääsevät näkemään pelaillessaan kierrosten aikana akveduktien eli antiikinaikaisten, sillanomaisten vesijohtojen raunioita.

Riika

Latvian pääkaupungista Riikasta löytyy laadukkaita golfmahdollisuuksia, kuten entisen latvialaisen jääkiekkoilijan Sandis Ozoliņšin omistama Ozo Golf Club. Riika tunnetaankin Latviassa eräänlaisena golfin kaupunkina, sillä Riikaan myydään paljon golfia sisältäviä matkapaketteja.

Ozo Golf Club sijaitsee Ķīšezers-järven länsirannalla, ja siellä harjoittelevat esimerkiksi Latvian kansainväliset golfjoukkueet, joten voi varmasti uskoa, että golf otetaan erittäin vakavasti tässä kohteessa. Ozo Golf Club isännöi myös monia golfin kansainvälisiä sekä Baltian maiden turnauksia.

Riikasta löytyy myös uudenkarhea Jurmala Golf Club & Hotel, joka on ehtinyt jo niittää mainetta, vaikka golfklubi avattiin vasta vuonna 2018. Suunnittelutyöstä kunnian ottaa Nicklaus Design, joka tunnetaan hyvin laajalti golfin maailmassa.

Helsinki

Jos ei ole halua tai jaksamista lähteä ulkomaanmatkalle golfaamaan, niin Suomen pääkaupungista Helsingistäkin löytyy hyviä golfkenttiä. Tunnetuin Helsingin golfklubeista on Helsingin Golfklubi, joka sijaitsee Pitäjänmäellä, lähellä kaupungin keskustaa.

Tunnelma Pitäjänmäellä on erinomainen golfaamiseen, ja klubilta löytyy myös monia muita ajanvietteitä, kuten ravintoloita sekä hierontaa. Helsingin Golfklubilla on tarjottavanaan harjoitusalueita kaikentasoisille pelaajille, jotta myös aloittelijat pääsisivät nauttimaan klubin antimista.