Vedonlyönti golfissa

Golf on yksi nykypäivän suosituimmista yksinkin pelattavista urheilulajeista ja golf-harrastajat kulkevat pitkiäkin matkoja valloittaakseen aina vain uusia golf-kenttiä. Lajista on kehitelty myös monenlaisia muunnoksia, kuten Suomessakin suuren suosion saanut frisbeegolf ja uusia tuulia tuova jalkapallogolf. Kuten muissakin urheilulajeissa, myös golfissa on mahdollista lyödä vetoa eri golf-kilpailujen lopputuloksista ja monista muista kilpailun osista. Perinteinen golf-vedonlyönti koostuu esimerkiksi voittajan tai yksittäisen pelaajan sijoituksen veikkaamisesta.

Turnausvedonlyönti

Ammattilaisgolfin päätapahtumat ovat erilaisia turnauspelejä, joihin on monenlaisia vedonlyöntimahdollisuuksia. Koko turnauksen voittajaa voi veikata korkeillakin kertoimilla, mutta mikäli turnauksessa on lohkovaiheita, voi myös niiden voittajille asettaa rahansa hieman todennäköisemmin voitoin. Turnauskierroksilla veikkauksia voi tehdä myös esimerkiksi kahden tai kolmen pelaajan kierroskohtaisista suorituksista, eli veikata kuka heistä suoriutuu parhaalla pistemäärällä, kuka toiseksi parhaalla ja niin edelleen.

Erikoisvaihtoehdot

Monet veikkaussivustot tarjoavat myös mahdollisuuden erikoisvetoihin, joissa voi olla hyvinkin korkeita kertoimia. Erikoisvetoja voivat olla esimerkiksi kahden erillisen turnauksen voittajat samassa vedossa tai yksittäisen pelaajan tulokset kilpailukauden aikana. Eli esimerkiksi niin, että henkilö 1 voittaa The Masters -turnauksen ja henkilö 2 puolestaan voittaa Yhdysvaltain avoimen golf-turnauksen. Tai vaihtoehtoisesti niin, että veikataan henkilön 1 voittavan kilpailukauden 2020 aikana tietyt kaksi arvoturnausta. Jos molemmat veikkaukset toteutuvat, on luvassa moninkertainen takaisinmaksu.

Yksittäisen henkilön menestysveikkaukseen kuuluu myös niin sanottu Grand Slam -veikkaus. Grand Slamin saavuttamiseksi henkilön tulee yhden kilpailukauden aikana voittaa kaikki neljä suurkilpailua: The Masters -turnaus, Yhdysvaltain avoin golf-turnaus, Britannian avoin golf-turnaus sekä PGA Championship. Grand Slamista on myös uravariaatio, jossa veikataan henkilön voittavan nämä turnaukset vähintään kerran jossakin vaiheessa uraansa yksittäisen kilpailukauden sijaan. Grand Slam -veikkauksien osuessa oikeaan voi voittaa rahansa takaisin moninkertaisina.

Joukkuekilpailut

Yksilökilpailujen lisäksi on olemassa myös joukkueturnauksia, joissa luonnollisesti veikataan joukkueiden tuloksia. Yksi suosituimmista joukkueturnauksista on Yhdysvaltain ja Euroopan välillä pelattava Ryder Cup, jossa maanosien parhaimmat pelaajat pelaavat joukkueina toisiaan vastaan. Ryder Cupin veikkausmahdollisuuksiin kuuluu siis ensisijaisesti voittajamaan veikkaaminen, mutta joskus on tarjolla myös rennompia veikkausvaihtoehtoja, kuten minkä värisissä paidoissa joukkue saapuu kilpailemaan ensimmäisenä kilpailupäivänä.