Vedonlyöntiopas

Kiinnostaako golf-vedonlyönti? Etkö tiedä kuinka pisteyttää pelaajat? Onko golfarin kunolla väliä? Kun golfin perustiedot ovat hallussa, vedonlyönnillä voi kerätä sievoisen summan kahisevaa. Tässä muutamia vinkkejä vedonlyöjille ja Unibet on paikka, jossa vedot voi tehdä.

Tutustu tilastodataan

Esimerkiksi PGA tourin sivuilta löytyy mieletön määrä tilastoja. Tilastot ovat vuosien varrella kehittyneet paljon eivätkä enää pisteytä pelaajia vain tulosten perusteell. Nykyään tilastoissa otetaan huomioon myös mm. griiniosumat.

2000-luvulla PGA otti turnauksissa käyttöön lasermittauksen, tämä mullisti tilastointimahdollisuuden, sillä lasermittaus mahdollistaa pelin pilkkomisen pieniin osiin. Golfille tyypillinen satunnaisuus tulee muistaa tilastoja tutkiessa. Eli golfvedonlyöntiä suunnitellessa kannattaa kiinnittää huomiota tilastolliseen dataan ja vastaavasti jalkapallo huuhkajat kokoonpano kertoo hyödyllisiä asioita jalkapallovedonlyöntiin esim. uutisia ja kisainfoa EM-kisoista.

SG-tilastointi

Aloittelijan tai pienellä vaivalla vedonlyötipäätösiä tekevän kannattaa tutustua Shots gained -tilastointiin. Idea tilastoinnissa on yksiketainen, siinä kuvataan pelaajan mahdollisuudet voitta tai hävitä per kierros verraten keskimääräiseen pelaajaan. Shots gaines jaetaan erilaisten lyöntien mukaan neljään osaan, näin pystyy vertamaan puttien tai avausten onnistumista.

Total -tilasto puolestaan tilastoi pelaajan ylesitä pelitasoa. Tämä lukema kertoo perustason paremmin kuin esimerkiksi kierroskeskiarvo. Pelkästään kierrostulojen tuijottaminen johtaa helposti harhaan, sillä kenttien vaativuudet ja ihannetulokset vaihtelevat todella paljon. SG-tilastot ovat onnistuneet välttämään epäkohdan, soveltuen loistavasti voimaluvuiksi, jotka kaiken lisäksi ovat helposti kaikkien saatavilla. Jos tilastotiede tuntuu hankalalta, peusteita voi vaikka opiskella avoimessa yliopistossa.

Erilaiset pelimuodot

Vedonlyöntikohteista ei tule pulaa, turnauksia pelataan ympärivuoden ja vedonvälittäjillä on kohteinaan kiertuieista suosituimmat yleensä 5-10 turnausta. European tour ja Pga tour ovat suurimmat järjestettävät kiertueet ja näissä turnauksissa on selvästi suurimmat vetovaihdot.

Perinteinen tapa lyödä vetoa on veikata turnauksen voittajaa, lisäksi vetoja voidaan tehdä sijoittamalla pelajat top x järjestykseen ja h2h -kohteita, eli valitaan kaksi pelaajaa ja veikataan kumpi heistä sijoittuu paremmin turnauksessa. Nämä yleisimmät vedon kohteet ovat tarjolla ympäri maailman lähes jokaisella vedonvälittäjällä. Voittajakohteet keräävät vetopörssissä usein miljoonien pelivaihdon.

Varmoja voittoja H2H-vedoilla

Kasvattaaksesi pelikassaasi kannattaa turnauksissa tehdä fiksuja golf-vetoja, nämä ovat yksittäisten kierroste sekä koko turnauksen h2h-vedot. Vetoja onkin tarjolla laajasti kaikilla vedonvälittäjillä ja määrä ja suosio kasvaa jatkuvasti. Luonnollisesti vedon parhaimpiin puoliin kuuluu se, että osumistodennäköisyys on 50% luokkaa keskimäärin. Aloittelijalle ja harrastalijalle h2h-vedot pudottavat merkittävästi työmäärää, sillä kaikkien pelaajien sijaan tarvitsee seurata vain kahta pelaajaa.

Suurimmissa turnauksissa tarjolla on monia erikoisvetoja. Perinteisimpiin kuuluu ennalta mietittyjen pelaajien paremmuusjärjestys laittaminen. Vedonlyöntikohde voi olla esimerkiksi, kuka pohjoismaalaisista tai suomalaisista pelaajista sijoittuu parhaiten. Mielenkiintoinen vetokohde on myös voittajan tuloksen tai karsintarajan tuloksen veikkaaminen. Vedon voittaaksen ei siis tarvitse tietää kuka pelaaja voittaa vain tuloksen tietäminen/ennustaminen tuo voiton.

Edellä mainituissa kohteissa voi siis olla mahdollisuus voittaa rahaa pelkästään sääennusteita seuraamalla, sillä esimerkiksi tuuli vaikuttaa pallon lentorataan ja pituuteen paljonkin.

Päivän kunto

Muihin lajeihin verrattuna golfissa tulee seurata tarkasti myös päivän kuntoa. Henkinen hyvivointi on tärkeässä roolissa golf pelissä ja voi vaikuttaa suuresti pelitulokseen. Ei suotta sanota, että

golf on “mental game”. Pitkäkestoisia huippusuorituksia ja pohjanoteerauksia nähdäänkin usein lajin herkkyyden takia. Kaikkien palasten asuessa paikalleen keskitasoinen golf-pelaaja pysty pelaamaan jopa 4-5 huippupeliä peräkkäin. Henkisen kantin pettäessä pelaaja saattaa pelata kuukausia surkeaa peliä ennekuin palaa takaisin omalla tasolleen.

Aiemmin mainittiinkin, että golf sisältää paljon satunnaisuuksia, kierrostulokset ovat hyvin vaihtelevia. Siksi tärkeää on seurata pelaajan tuloksia ja pelien sujumisia pidemmällä aikavälillä, sillä muutama hyvä tai huono peli ei kerro koko totuutta. Järkevän suuruinen otanta on 2-5 turnausta, näitä tutkiessa tasoittuu päivän kunnon vaikutukset.

Lyhyen aikavälin suorituksissa hyvät putit tai lähipelit ovat usein tuuria, joten shots gained -tilastot tulevat vedonlyöjän apuun tässä tilanteessa.

Vedonlyönti ei siis ole rakettitiedettä ja lajia ja tilastoja seuraamalla jokaisella on mahdollisuus tehdä voitokkaita vetoja golf vedonlyönnissä. Uskaltaudu sinäkin vedonlyönnin ja golfin maailmaan ja saatat jopa tienata hieman taskurahaa.